Voor de geïnteresseerden hierbij wat inspiratie voor een lekker en gevarieerd dagmenu. Waarbij je je over het algemeen wat energieker en fitter voelt dan bij het oer-Hollandse dagmenu met veel brood. Dit menu vind ik vooral heel fijn als ik ’s morgens rustig kan ontbijten en ik pas later op de ochtend yoga ga doen. Want een licht ontbijt kort voordat je actief gaat bewegen is vaak fijner dan een zware maaltijd.
Ontbijt:
- volle biologische yoghurt met minimaal 2 handen fruit erdoor, varieer ook eens met rood fruit, ananas, peer ed.
- doe hierin een mix van pitten, noten & zaden zoals lijnzaad, havermout, gerstvlokken, zonnebloempitten, pompoenpitten, walnoten ed.
Tussendoor:
- gedroogde vijgjes/abrikozen of een handje nootjes (niet teveel pinda’s)
Lunch
Zelfgemaakte waldorf salade
- appel in blokjes
- 2 stengsels bleekselderij in stukjes
- handje rozijntjes
- handje walnoten
- dressing van olijfolie, azijn, peper, zout, mosterd, een lepel yoghurt en een lepel mayonaise
Diner
Zelf gemaakte gegrilde groenten uit de oven
- doe gesneden wintergroenten in kleine stukjes (winterpeen, pastinaak, (zoete) aardappel, bietjes) in een ovenschaal
- maak een marinademix van een beetje water met olijfolie, tijm, basilicum, paprikapoeder, peper en zeezout. En doe dit over de groenten
- zet het 50 minuten in de oven op 170 graden en schep tussendoor 2-3 keer om
- klaar!
Lekkere trek ’s avonds
Neem een stukje chocolade, een stukje kaas of een handje nootjes