Yogastudio’s in Hilversum

Sinds 5 jaar (2012) woon ik in Hilversum. Ik kwam zoals velen voor het eerst in aanraking met yoga in de sportschool. Toen ik uiteindelijk alleen nog maar yogalessen volgde en alle cardio-apparaten en zumbalessen had afgezworen, besloot ik me in te schrijven bij een yogastudio.

Indertijd was dit voor mij Yogalounge Hilversum. Ik kon hier een onbeperkt abonnement voor yogalessen afsluiten waardoor ik jarenlang met plezier heel veel lessen heb kunnen volgen in verschillende yogastijlen (Yin Yoga, Vinyasa Flow, Hot Yoga, Ashtanga Yoga, Mysore). Een ander fijn neveneffect van lid worden van Yogalounge was dat ik door de jaren heen les heb gehad van ontzettend fijne en goede docenten. Meestal vlogen die na 2 jaar weer uit en gingen hun eigen weg, maar op deze manier heb ik veel geleerd van goede en bevlogen docenten zoals Babette Landman, Marloes Winkel (Yoga Loft), Angela Hoogendoorn (Holibody), Marie José Geurs (Yogamar Loosdrecht), Hoyte de Ranitz (o.a. Yogafest studio Amsterdam), Carry de Boer (Yogamonk), Suzanne Zeegers, Cheryl Kruit, Sanja Dol (Yogasila), Veronica Santini, Julia Donk-Payer (Seaze the day) Maurits van der Linden en nog veel meer.

Yogastudio’s in Hilversum

Op dit moment zijn er in Hilversum meerdere yogastudio’s met een breed aanbod aan yogastijlen. Er zijn dus veel opties voor het volgen van yogalessen in Hilversum. Elke studio heeft zijn eigen karakter. Hierin geef ik in dikgedrukte letters aan welke lessen nagenoeg alleen in deze studio in Hilversum worden gegeven.

1. HoliBody op de Gijsbrecht van Amstelstraat website HoliBody

 • Pilates-Yoga fusion
 • Pilates
 • Vinyasa flow
 • Yin yoga
 • Yin Yang
 • Ballet Barre
 • Zwangerschapsyoga cursussen

Holibody heeft een erg fijne grote, lichte yogaruimte en een loungehoek waar je thee kunt drinken. Holibody werkt met maandthema’s en de diverse lessen worden hierop afgestemd. Je hebt op deze manier de kans om de hele maand dezelfde lessen te volgen waardoor je steeds dieper in de houdingen komt. Thema’s zijn bijvoorbeeld ‘I love you’ en bij dit thema worden veel hart-openers gedaan en houdingen die je leren naar buiten te keren.

2. Yoga Me aan de Neuweg website Yoga Me

 • Acroyoga
 • Buiten yin yoga
 • Yin yoga
 • Post natale yoga
 • Fertility yoga
 • Tiener yoga
 • Ouder en kind yoga
 • Kinder theateryoga
 • Senioren yoga
 • Mindfulness & yoga
 • Zwangerschapsyoga

De studio heeft een intieme sfeer en de groepen zijn dan ook niet al te groot. Overigens is Yoga Me een van de weinige studio’s in Hilversum die zwangerschapsyoga en acroyoga aanbiedt en veel lessen voor kinderen aanbiedt.

3. YOGA LOFT aan de Emmastraat website YOGA LOFT Hilversum

 • Poweryoga
 • Senioren yoga
 • Hot flow
 • Bikram style 75
 • Core yoga
 • Vinyasa Flow
 • Ashtanga
 • Yin yoga
 • Kundalini yoga

Yoga Loft heeft ook een erg fijne grote, lichte yogaruimte, een hot yogaruimte en een loungehoek waar je thee kunt drinken. Yoga Loft is een nuchtere yogastudio met veel persoonlijke aandacht.

4. Yogacentrum Ananda aan de Boomberglaan website Yogacentrum Ananda

 • Hatha yoga
 • Chakra yoga
 • Ashtanga yoga
 • Vinyasa slow flow
 • Yoga & meditatie
 • Zwangerschapsyoga

De gemiddelde leeftijd van studenten bij dit centrum ligt wat hoger, 40+ zeg maar. Het is een studio met een eigen visie en een breed aanbod aan docenten en yogastijlen. Het is een yogastudio die wat meer aandacht heeft voor de spirituele kant van yoga.

3. Yogi Heroes op Werf35 website Yogi Heroes Hilversum

Eigenaars Jeffrey en Evalien bieden veel verschillende yogavormen aan, en zijn nuchtere en lieve docenten. Lessen die je o.a. bij Yogi Heroes kunt volgen:

 • Ashtanga Yoga
 • Yoga for man
 • Restorative yoga
 • Yin Yang yoga
 • Yoga & Play

Yogi Heroes zit op een unieke plek op Werf35, de oude gemeentewerf van Hilversum. Je kunt er gratis parkeren.

Tarieven

Voor €50-€60 per maand kun je bij de meeste yogastudio’s in Hilversum onbeperkt yogalessen volgen en voor rond de € 40 – € 45 een abonnement voor 1 keer per week afsluiten.

Persoonlijk vind ik de studio’s in Hilversum van erg goede kwaliteit, met goede docenten, uitgebreid aanbod aan lestijden en yogastijlen, veel persoonlijke aandacht en een redelijk vast rooster. Ook de kosten vallen erg mee als je dit vergelijkt met de yogastudio’s in bijvoorbeeld Amsterdam en Utrecht. Bij de meeste studio’s kun je een gratis proefles volgen. Dus, waar wacht je nog op!

Veel yogaplezier in Hilversum, en namasté.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: