over sandra

20170127_154804
Tijdens Kunst van het Begeleiden  & Anatomie in het Dasra Center te Montfoort

mijn verhaal

In het jaar 2011 ben ik begonnen met het volgen van yogalessen. Op mijn werk was het indertijd hectisch en stressvol en ik was op zoek naar rust en balans. En na een dag op kantoor vroeg mijn lichaam ook om fysieke inspanning. Ashtanga yoga en Vinyasa flow yoga spraken mij indertijd het meeste aan, vanwege de combinatie van fysieke inspanning en lichamelijke ontspanning.

Naarmate ik meer in balans kwam door mijn yoga beoefening en gezondere leefstijl, kwam ik ook in aanraking met Yin yoga. Een yogavorm waarbij totale overgave aan een houding het doel is. Al vele jaren beoefende ik met plezier yoga bij onder andere Yogalounge, Yoga me en nu HoliBody in Hilversum, iedere dag is voor mij een uitdaging, om in het hier en nu te zijn en mijn lichaam elke dag weer te voelen en ernaar te luisteren.

Ik volgde in deze jaren onder andere workshops van Brian Cooper, Govinda Kai en meer. Ook ging ik op een 5-daags retraite naar Marrakech met yogadocent Hoyte de Ranitz en pilatesdocent Maritza Marbus. En 2 dagen verbleef ik in een ashram Sada Shiva Dham, gesticht door volgelingen van de Indiase heilige Haidakhan Baba, ook wel Babaji. Een ashram is een soort Indiaas klooster met een spirituele leefgemeenschap. Ik verbleef hier onder bezielende begeleiding van Robin Kind uit Bussum. We beoefenden diverse yogastijlen, met aandacht voor de ademhaling, alignment, flow en mindfulness. Door je aandacht te richten op alles wat er zich in je lichaam, gedachten en gevoelens afspeelt, ontstond er ruimte. Aldaar voelde ik mij nog meer verbonden met mijn ware natuur van liefdevol, stil bewustzijn. Naast de yogalessen was er gelegenheid deel te nemen aan de rituelen in de ashram. Een unieke ervaring.

In het jaar 2015 werd in zwanger van mijn dochter, en vanaf toen leerde ik pas echt wat yoga is: naar binnen keren, voelen hoe je lichaam op dat moment is en hiermee spelen. Je grenzen aftasten. Elke dag is anders, helemaal als je zwanger bent en elke dag fysiek een beetje minder kunt. Inmiddels is mijn tweede kindje (Julius) in april 2018 geboren.

Ik startte tijdens mijn eerste zwangerschap met een cursus zenmeditatie van een half jaar bij Daido in Hilversum, dit bracht mij meer tot mijzelf. Juist in deze tijd waarin er van alles met je gebeurt, een heel mooie ervaring hoe je rust en ruimte in je hoofd kunt creëren en meer focus kunt creëren op dat geen je belangrijk vindt. Gewoon thuis, op je werk of waar je ook bent. Onbewust werken aan het pad dat je voor jezelf voor ogen hebt, hoe mooi is dat.

De emoties die bij mijn zwangerschap kwamen kijken, brachten mij nog dichter bij mijzelf. Toen ik moeder werd brak er wederom een tijd aan vol emotie en een tijd waarin ik de balans in mijn lichaam probeerde terug te vinden. Om mijn lichaam te laten herstellen van de zwangerschap begon ik na 4 weken heel rustig weer met yoga. Heel voorzichtig omdat mijn spieren en banden enorm waren opgerekt. Yoga hielp mij met het herstel van mijn zwangerschap en bevalling.

Na een aantal weken met mijn eerste baby thuis besefte ik dat ik via yoga ook andere mensen meer wil laten voelen, meer naar hun lichaam te leren luisteren waardoor je dichter bij jezelf kunt komen. En daardoor een fijner en waardevoller mens kunt zijn voor jezelf én voor de wereld.

In november 2016 startte ik daarom met mijn (power)yoga opleiding bij Tonnie Goes: de Basisopleiding Power (Ashtanga) Yoga en de opleiding Kunst van het Begeleiden en Anatomie. Een langgekoesterde wens ging in vervulling. In mei 2017 heb ik deze opleiding afgerond en mijn 200 RYT certificering behaald. Sinds 1 januari 2017 geef ik mijn lessen in Hilversum onder de bedrijfsnaam bloomyoga.nl. Op dit moment volg ik de specialisatie zwangerschapsyoga (VYN45) bij Pureyoga in Rotterdam bij Rineke Vierhoven. Daarnaast heb ik mij onlangs gespecialiseerd in (shantala) babymassage waarin ook de ontwikkeling van de baby centraal staat, til en draagtechnieken en wat de lichaamstaal van je baby je kan vertellen.

mijn certificeringen:

  1. Vooropleiding Power/Ashtanga en Easy Vinyasa Yoga bij Tonnie Goes in Montfoort (04-02-2017)
  2. Basisopleiding Power/Ashtanga Yoga bij Tonnie Goes in Montfoort (12-05-2017)
  3. Kunst van het Begeleiden & Anatomie bij Tonnie Goes in Montfoort (21-04-2017)
  4. Dasra Center 200-hours Yoga Teacher Training erkend door de Yoga Alliance bij Tonnie Goes in Montfoort (12-05-2017)
  5. PureYoga Zwangerschapsyogadocent specialisatie (VYN45) bij Rineke Vierhoven te Rotterdam (december 2018)
  6. Docent Shantala Babymassage bij Mood Massage Opleiding Amersfoort (08-09-2018)
Advertenties