over sandra

Sandra in guatemalaDoor je aandacht te richten op wat er zich ín je lichaam afspeelt zoals gedachten en gevoelens, ontstaan er ideeën en ontstaat er ruimte. Verbondenheid met jezelf, je kwaliteiten en je onzekerheden, ik geloof dat elk mens op deze manier een waardevol mens kan zijn en een waardevol leven kan leiden. En als zwangere vrouw en moeder hebben veel vrouwen verbinding nog meer nodig!

Kijk niet teveel naar anderen met argwaan of jaloezie, want jij bent uniek en jij hebt een belangrijke rol op deze aarde. Kijk naar binnen en daarna naar buiten, wat kun jij en wil jij doen? Waar wacht je nog op, jij kan dit!

In 2016 kregen we onze dochter Marie-Elise en in 2018 onze zoon Julius, wat een intense ervaring was dat. Door yoga en meditatie heb ik mijn zwangerschap heel intens kunnen ervaren en er ook enorm van genoten.

Het dragen van nieuw leven vind ik zo mooi en ook het op de wereld zetten van een nieuw mens. Maar wat is het ook spannend en een enorme verantwoordelijkheid! Daarnaast is zwangerschap een tijd van verandering en onzekerheid, waarvoor je dan weer vertrouwen en overgave nodig hebt. Yoga kan hierbij helpen, dat heb ik ook echt zo ervaren. Ik vind het mooi om nu hier nu ook andere vrouwen in te kunnen begeleiden.

Na een aantal weken thuis met mijn dochter besefte ik dat ik via yoga ook andere vrouwen intenser willen laten leven en voelen. Waardoor zij beseffen dat zij zoals ze nu zijn, een waardevol mens zijn voor hun omgeving en de wereld. En dat zwanger zijn, bevallen en moeder zijn, dingen zijn waar elke vrouw in principe voor gemaakt is. Dus ook jij kunt dit! Ik hoop vrouwen in mijn lessen het vertrouwen te kunnen (terug)geven in hun eigen lichaam, met als doel ook een zo natuurlijk mogelijk verloop van de zwangerschap en de geboorte van de kindjes.

Opleidingen

In november 2016 startte ik daarom met mijn (power)yoga opleiding bij Tonnie Goes: de Basisopleiding Power (Ashtanga) Yoga en de opleiding Kunst van het Begeleiden en Anatomie. Een langgekoesterde wens ging in vervulling. In mei 2017 heb ik deze opleiding afgerond en mijn 200 RYT certificering behaald. Sinds 1 januari 2017 geef ik mijn lessen in Hilversum onder de bedrijfsnaam bloomyoga.nl. In 2018 behaalde ik mijn diploma voor de specialisatie zwangerschapsyoga (VYN45) bij Pureyoga in Rotterdam bij Rineke Vierhoven. Daarnaast heb ik mij gespecialiseerd in (shantala) babymassage waarin ook de ontwikkeling van de baby centraal staat, til en draagtechnieken en wat de lichaamstaal van je baby je wil vertellen.

  1. Dasra Center 200-hours Yoga Teacher Training erkend door de Yoga Alliance bij Tonnie Goes in Montfoort (12-05-2017)
  2. Vooropleiding Power/Ashtanga en Easy Vinyasa Yoga bij Tonnie Goes in Montfoort (04-02-2017)
  3. Basisopleiding Power/Ashtanga Yoga bij Tonnie Goes in Montfoort (12-05-2017)
  4. Kunst van het Begeleiden & Anatomie bij Tonnie Goes in Montfoort (21-04-2017)
  5. PureYoga Zwangerschapsyogadocent specialisatie (VYN45) bij Rineke Vierhoven te Rotterdam (december 2018)
  6. Docent Shantala Babymassage bij Mood Massage Opleiding Amersfoort (08-09-2018)
  7. Bachelor & Master Communicatie- en informatiewetenschappen Rijksuniversiteit Groningen (2006-2010)
%d bloggers liken dit: